Нетипично празнуване в нощно заведение в Благоевград предизвика вълна от недоволство сред работещите в спешната помощ.

На това парти, на което младежи се веселят без дистанция, барман, преоблечен като медик в предпазно облекло, имитира дезинфекция.

„Искам да попитам тези младежи какво празнуваха – животът може би, но аз не виждам някой там да пазеше живота. Тези хора бяха наблъскани един върху друг, не спазваха никаква дистанция, никаква дисциплина“, коментира в предаването „Тази сутрин“ д-р Десислава Кателиева, председател на Асоциацията на лекарите в Спешна медицинска помощ.

Тя напомни, че в Европа пандемията от коронавирус тръгна именно от дискотеките и ски курортите. Също, че тя все още не си е отишла, а в момента у нас се спори дали става въпрос за пик на първата вълна, или за втора.

„Облечени в защитните костюми, в които ние работим, тези хора се забавляват – те се смеят, те се радват, на какво се радват, знаете ли какво е 12 ч. да си в подобен гащеризон, да си с маска, с очила,  с ръкавици. Ние сме с обриви от ластиците, от очилата, от ръкавиците, от дезинфектантите“, каза още д-р Кателиева.

Лекарят припомни още, че вече има заразени 364 медици, а от тях трима загубиха живота си.

„Нека така се забавляват, че после да не ни станат пациенти. И нека не използват българския медик по този начин за забавление, това ни обижда. Това е пошло, това е подигравка с труда ни“, каза в заключение председателят на Асоциацията на лекарите в Спешна медицинска помощ.

Вижте повече във видеото!