Кадри с кражба на детски велосипед в Пловдив възмутиха социалните мрежи. Потърпевшото семейство се надява полицията и с помощта на граждани бързо да разкрие крадеца.

Около 21 ч. непознат мъж влиза хладнокръвно в чужд имот и без да бърза излиза с детски велосипед. Случката се разиграва на малката пловдивска улица "Русе". Колелото е на сина на Иван Запрянов. Според охранителните камери стопаните на дома са се разминали по чудо с крадеца.

"Съпругата ми, заедно с децата, се прибира буквално 3-4 минути преди крадецът да влезне. Основният проблем идва от там, защото при една евентуална среща, нали осъзнавате, че този човек вероятно има  нож. Стреснат под адреналин или наркозависим – нищо не му пречи от стреса да направи най-голямата беля", заяви Иван.

Мъжът е възмутен от арогантността на крадеца.

"Наглостта да влезеш в един ранен час. На самите кадри се вижда как човекът е изключително необезпокояван от това, че влиза да краде. Той влиза спокоен, не бърза и ме възмущава, защото съпругата ми в момента я страх да се прибира по тъмно“, добави той.

Иван Запрянов публикува кадрите в социалните мрежи с надеждата крадецът да бъде разпознат.

"Имаме няколко сигнала, които към мен са пуснали. Аз съм ги препратил към полицията, тъй като държа връзка и с тях, защото е изключително важно този инцидент да се реши“, допълни той.

От полицията уточниха за bTV, че в момента се води разследване

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!