Набезите и кражбите в столичния квартал "Витоша" продължават. Въпреки намесата на полицията крадците отново тормозят жителите му.

Само след седмица екипът на „Тази сутрин“ пак е в квартала за поредната порция разкази на потърпевши. Случаите са десетки и се краде буквално от всичко. Блиндираните врати и охранителните системи не са препятствие за крадците. Не ги смущават дори камери.

Разбиват се от автомобили и гаражи до магазини и домове. Целта обикновено е бързооборотна стока.

Хората от квартала са категорични, че криминалните групи са няколко. След намесата на полицията един от най-активните е арестуван.

„Открадна колело, обувки, беше ровил в шкафовете, които се намират на стълбището. След като си е тръгнал, е решил за всеки случай да провери колко коли може да отвори. Беше успял да отвори една. Оттам беше взел дребни монети, очила и какво ли още не. Полицията за изключително кратко време успя да залови този крадец. Той е върнал вещите, признал си е, че е той и оттам нататък ние нямаме абсолютно никакво развитие. И не само, че беше пуснат. Той отново се върна на нашата улица и съседката го видя в 5 часа как отваря колата на съседите“, разказа жена от квартала.

Денис Хасанов също наблюдава крадеца в поредната му акция. Вече води и помощник. Връщат се и на следващата нощ.

След подадените десетки жалби с крадците се занимават общо три институции - полицията, прокуратурата и Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

„Лицето е познато на четири районни управления. Със сигурност различни прокурори са подавали сигнали към тази комисия и тя трябва да предприеме някакви действия. Те твърдят, че е предприела, но ние не виждаме абсолютно никакъв резултат. Дори неговите изяви зачестяват“, обяснява Магдалена Райкова.

От инициативния комитет на квартала призоваха полицията да сложи постоянен полицейски пост и се заканиха на протести, ако крадците не бъдат спрени. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!