Според мен с тази война Русия загуби много. Това каза в предаването „Лице в лице“ бившият военен министър Красимир Каракачанов.

„Защото по спора за Крим – да, Русия има своите исторически аргументи. Той е завладян от руските императори, до 54-та е бил в Русия. Русия, подкрепяйки, а след това признавайки двете независими републики, също имаше симпатии, защото публична тайна беше, че украинските власти след 2014 г. нарушаваха правата на малцинствата, опитваха се да ги украинизират – руснаци, българи, унгарци, румънци“, каза Каракачанов. 

През 2015 г. единствените, които говореха в парламента по този въпрос, бяхме ние, допълни той.

„Като се има предвид, че от украинска страна не се спазваха Минските споразумения, много хора и анализатори бяха и така, и така. Но една война няма никакво оправдание“, отбеляза Каракачанов.

По думите му това е война, а не военна операция.

„Военна операция е нещо съвсем различно, това си е война на една суверенна държава срещу друга суверенна държава. Лошото е, че в България отново виждаме ястребите от русофилска и русофобска страна, но не си обясняваме процесите и проблемите“, допълни бившият военен министър.

Целия разговор гледайте във видеото.  

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!