На когото и да даде Румен Радев третия мандат другата седмица шансовете за съставяне на правителство са минимални.

Такова мнение изрази в „Тази сутрин“ лидерът на „Възраждане Костадин Костадинов. Според него трябва да отидем на нови избори, защото това е най-доброто решение за изхода от политическата криза.

Той отново заяви, че позицията на „Възраждане“ не се е променила.

„В момента българският национален интерес изисква тези партии, които се провалиха в управлението и които превърнаха България в свободно пропадаща в международното пространство държава да си понесат последиците от своите престъпни действия и бездействия, отивайки на избори“, каза Костадинов.

Партията има собствена социология и последното проучване е дало на „Възраждане“ 22,1%. Втора политическа сила е ГЕРБ с 15,4%, а на трето място е ДПС с 8,9%, каза още Костадин Костадинов.

На въпрос дали формацията на Стефан Янев би могла да стане партньор на „Възраждане“ в управлението той заяви, че това няма как да се случи.

„Нямаме никакви сходства с партията му. Стефан Янев въведе зеления сертификат и политиката на брутални ограничения в българското общество по време на т.нар. пандемия. Нещо, което сега се опитват да направят неговите бивши колеги от настоящия кабинет“, заяви лидерът на „Възраждане“.