„Днес ще внесем искане в президентството за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност във връзка с опитите да бъде осъществено чуждестранно вмешателство в избора за български патриарх“.

Това заяви лидерът на „Възраждане“, кандидат за депутат и водач на листата в 25 МИР София и Варна Костадин Костадинов.

По думите му става въпрос за вмешателство от страна на Съединените щати.

„Факт е, че енергийната сигурност на нашата държава е поставена под заплаха. В момента под въпрос е поставена отбранителната ни сигурност“, допълни Костадинов.

В своя публикация в социалните мрежи преди два дни лидерът на „Възраждане“ написа: „Днес, ние от „Възраждане“ спряхме военна колона в началото на Аспарухов мост, посока Варна. Войната е буквално на прага ни“.

Снимка: bTV

От Министерството на отбраната посочиха, че не е имало никакви действия от страна на граждани за спирането на военна колона и че причината за спирането на военната колона е катастрофа.

По думите на Костадин Костадинов обаче ситуацията не е била такава и дори се е стигнало до заплаха с оръжие от представител на военната полиция, каза той.

„Военна колона минава през Аспаруховия мост и възпрепятства движението на граждани. Те започват да негодуват от това и един от военната полиция излиза и казва „махнете се или ще стрелям“ срещу гражданите. Не ви ли звучи скандално това, че излиза представител на военна полиция и заплашва с оръжие български гражданин, казва „отдръпни се или ще стрелям“, твърди лидерът на „Възраждане“.

Снимка: bTV

По думите му военни конвои у нас минават всеки ден. „Нашата страна все повече се приближава към войната“, каза той.

„В нашата страна непрекъснато минават техники, които се изнасят от юг на север, за Румъния до границата с Украйна. Тъй като НАТО се подготвя за война с Русия и тъй като целта е да бъде вкарана нашата държава, ние имаме един много простичък избор – в неделя гласуваме или за война, или за мир. Нашата страна се намира в състояние почти на война. Тази война не просто чука на прага ни, а буквално е влязла в нашия дом. Големият въпрос е дали България ще се включи в нея или ще стои настрани“, отбеляза Костадин Костадинов

Снимка: bTV

По думите му България няма място във военния конфликт между Русия и Украйна, „иначе тя ще бъде унищожена, както се унищожава Украйна“.