Пътят София - Перник все още е полузатворен, а техниката, която извършва ремонтни дейности, напусна обекта.

Платното в посока София изглежда готово, но все още не е въведено в експлоатация.

По думите на инж. Росен Миланов от ДЗЗД "Пътища"-Перник причината е, че Агенция "Пътна инфраструктура" не може да заплати поставянето на пътна маркировка и еластична ограда.

Снимка: bTV

"На 12 май ни бе възложен превантивен ремонт, съгласно договор с АПИ. Обектът трябваше да бъде изпълнен на 5 етапа, като крайният срок за завършването на първия беше 20 юли. Непосредствено преди да изтече, получихме писмо от Областно пътно управление, че временната организация на движението трябва да бъде удължена с още месец, защото АПИ няма финансова възможност да възложи поръчка на фирмите, които извършват пътната маркировка и поставят еластичната ограда", заяви той.

Инж. Миланов допълни, че в момента срокът е удължен до 30 октомври и дори и финансовият проблем да бъде разрешен, най-вероятно метеорологичните условия след това няма да бъдат подходящи за продължаване на ремонтните дейности.

Той отрече и твърденията на служебния министър Виолета Комитова, че пътните фирми са взели аванси и не са извършили ремонти.

"Към момента вземанията ни от АПИ са 12 700 000, не сме взели аванс за нито един обект, макар че ни се полага по договор", разясни той.