Михаела Филева и Максим Ешкенази завършват лятното си турне "Ин и Ян" с концерт в София на 1 септември. Изпълнителите показаха, че поп и класическа музика могат да са в красива симбиоза. 

"Ние имахме големия шанс да направим пълнокръвно турне в много градове и затова се чувстваме късметлии", сподели диригентът в "Тази сутрин". 

За последно той е бил в Америка преди два месеца, където е изнесъл първия си концерт от 15 месеца насам. Събитието било изключително емоционално както за него, така и за публиката.

"След първото произведение хората станаха на крака и започнаха да плачат. На първия ред всички бяха с маски и им течаха сълзи от очите. Това се случваше след всяко произведение. Оказа се, че това е първият концерт и на хората от 15 месеца насам", разказва той.

Емоцията по време на концерти е специална и силна и за Михаела Филева. 

"Понякога тя тръгва от артиста, друг път от публиката. На мен също ми се е появявала бучка в гърлото и дори съм пускала сълза, когато нещо ми е било много емоционално", сподели поп дивата.

Тя опроверга слуховете, че поради стрес около турнето е свалила 3 кг. И двамата споделят, че една от незабравимите им случки от музикалното лято е красивата дъга, която виждат, докато пътуват. 

"Имаше страшен дъжд и изведнъж грейна слънце. Получи се огромна дъга, която ще помня до края на живота си", разказва Максим Ешкенази. 

Комбинация от дъжд и слънце дава красив резултат, какъвто е и този от смесването на поп и класическа музика на тяхното турне.

"Ин и Ян" е комбинация, баланс между неща, които на пръв поглед биха звучали недопълващи се. Ние показваме, че симбиозата между тях може да е много красива. Тази комбинация е факт и на сцената, и сред публиката. Има хора, които са там, защото са фенове на поп музиката, и се очароват от класиката и обратното", разказа за турнето Михаела Филева.

Кратък забавен куиз в студиото на "Тази сутрин" показва, че и двамата са Ян и носят повече мъжкото начало.