„През последните години Оскарите са сякаш по-остро политизирани, но на тази церемония видяхме по-разнообразни награди. Дори аз бях изненадан от някои. Говоря за главна мъжка и за главна женска роля – това бяха моите фаворити, но не вярвах, че ще спечелят. Антъни Хопкинс и Франсис Макдорманд са изключително добри и двамата“, коментира в "Тази сутрин" кинокритикът Благой Иванов.

"Церемонията не е била толкова пищна, колкото през предходните години, но това не е било възможно предвид обстоятелствата, но от друга страна, суетата е присъствала, макар и в по-минорни тонове. Когато говорим за Оскари, прекалено много внимание се обръща на опаковката и по-малко на самото кино“, каза Иванов.

За втори път имаме жена, която печели „Оскар“ за режисура. Това е Клои Джао за „Земя на номади“, а сега на нея ѝ предстои нов проект по комикс на „Марвел“.

„Надявам се тя да успее да разнообрази по някакъв начин мейнстрийма, който е станал безпощадно генеричен“, каза кинокритикът, но отбеляза, че ще бъде трудно Джао да прехвърли интимността на нейното кино в един комерсиален проект.

„Мария Бакалова вече е част от машината на Холивуд. Тя вече се снима в холивудски филм, който предстои да излезе тази година. Вторият ѝ филм е по-арт и по-мрачен. Това, че не спечели не променя факта, че има шанса да стане голяма звезда и голямо име в киното. Много е важна следващата една година за нея и как ще се възползва от нея“, смята Благой Иванов.

Кинокритикът коментира и сравнението между Мария Бакалова и Мерилин Монро, което Брад Пит направи по време на церемонията: „Те са много различни като игра“.

Какво още направи впечатление на Благой Георгиев на церемонията на Оскарите – вижте неговия анализ във видеата.

Още от Благой чуйте в Ladyzone.bg