В последния епизод за сезона “Бригада нов дом“ има и много доброволци, които помагат на майка и дъщеря за ремонта на техния дом. Освен обновяване на дома, семейството получи и незабравима изненада.

Домът на Божидара и Мая е последният, който е преобразен от „Бригада нов дом“.

„Чувстваме се страхотно, Още не мога да повярвам, че сме като в приказка. Много благодарим на всички, които ни помогнаха“, споделя Мая Велчева.

„Тук имаше теч от покрива, не мухъл, а направо се разпадаше тази стая. Тя беше склад. И в най-смелите си мечти не съм си представяла, че тук ще имаме ламинат, а банята е лукс просто“, казва още тя.

„Свикнах с новия си дом. Майсторите и бригадата съобразиха и разположението, тъй като аз съм незряща, за да може да не изпитвам затруднения“, споделя Божидара Велчева.

„Сега много по-лесно преподавам уроците си по пеене, просто в моята стая има акустика от направения ремонт. Аз от малка се занимавам с пеене и с музика, това е моята страст и моят живот“, казва още тя.

„Към момента има 3 момичета. Ще се радвам, ако моят клас се увеличи с още деца. Тук е моментът да благодаря и на техните родители, защото аз писах в различни групи в "Купи подарък от майка на дете с увреждане". Родителите въобще не се поколебаха и гледат към мен като на преподавател, защото аз съм имала много затруднения за намиране на работа в училища и детски градини“, казва Божидара.

Тя получава и специална изненада от бригадата – отиват да запишат професионална песен в студио.

„Песента беше "Лудо младо", защото това беше първата песен, която ми дойде отвътре. Беше толкова уникална изненада, не знаех къде отивам и не знаех къде се намирам“, казва Божидара.