Преди две години като кандидат за кмет на Варна, лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов посрещна екип на bTV в апартамента си в крайния квартал „Кайсиева градина“.

Снимка: btvnovinite.bg

Днес политикът и семейството му са сменили панелното жилище с къща във вилната зона, до село Константиново. 

Имотът гледа панелните квартали на морския град от южната страна на Варненското езеро.  

Снимка: btvnovinite.bg

Костадинов разказа, че е купил къщата преди около две години с ипотека, която ще изплаща през следващите 27 г. В нея той живее със съпругата си и двете им деца - на 10 и на 18 г. 

„За мое съжаление, аз прекарвам много малка част от времето си тук. В по-голямата част от времето си съм в София. Работя като юрист-консулт. Ако искам да се издържам и едновременно да изпълнявам политическите си ангажименти, заради които страшно много хора са ми гласували доверие, трябва да се раздавам. Страда личния живот. Страда семейството, страдат и децата, разбира се“, разказа лидерът на „Възраждане“.

Снимка: btvnovinite.bg

Споделя, че със съпругата му печелят достатъчно, за да си позволят да плащат ипотечна вноска от около 800 лв. на месец.

Той уточни, че получава възнаграждение от юрист-консулската си дейност и работата като общински съветник.

Снимка: btvnovinite.bg

Допълва, че между изборите тази година е трябвало да се справя и с теч на покрива на дома. „Идваха майстори, всеки обещава, то пак протича. Но най-голямото ми постижение за 2021 г. е, че успях да спра теча“, сподели политикът. 

Костадинов се гордее с библиотеката си в къщата. „Имам и още книги но не ми остава време да ги пренеса всичките тук“, уточнява той.

Снимка: btvnovinite.bg


В навеса в двора показва на екипа ни ценни исторически карти. „Тук си слагам карти, които са доста редки. Това са копия, разбира се, не бих ги оставил навън оригиналите. В никакъв случай. Това са всички граници на България от Освобождението насам“, разказа лидерът на „Възраждане“.

Въпреки политическите си амбиции, Костадинов няма намерение да се премества в столицата.

Снимка: btvnovinite.bg

„Никога няма да се преместя в София. Моят дом е тук, аз си обичам Варна, обичам морето. Това, което ме задушава е, че понякога по 5, по 6 дни трябва да стоя в София и това ме задушава. Не е лош града, не са лоши хората, но не е моят град. Ще се разкъсвам между София и Варна и ще продължавам. Домът ми е тук. В крайна сметка още 25 г. имам ипотека да плащам“, заяви лидерът на „Възраждане“.

Костадин Костадинов е поредният кандидат за президент, който отваря вратите на своя дом за зрителите на bTV.