„Най-тежкият проблем на Смолян е демографската криза. Тя е в следствие на проблема с инфраструктурата, доходите и качеството на живот в общината“, каза кандидат на БСП за кмет на града Иван Френкев в предаването "Тази сутрин".

По думите му регионът бил много красив, но труден за поддържане. Той посочи, че пътищата имали много дупки и малко асфалт.

Кандидатът за кмет заяви, че за да се решат проблемите, първо трябвало целево финансиране. Второ, трябвало да се кандидатства по Плана за възстановяване и устойчивост. И като трето, Френкев посочи, че трябва по-добро управление на общинските финанси.

По думите му има общински имоти, паркинги и гори, които не се управлявали правилно.

„Хората си тръгват от Смолян заради ниските доходите“, посочи той. Френкев подчерта, че повечето хора взимат около минималната заплата.

„Аз бях одобрен от структурите на партията, а Стефан Сабрутев реши да тръгне по друг път. Не мисля, че това ще разбие левия вот. Ние сме партия, която хората познават и знаят какво мога да очакват от нас“, каза кандидатът за кмет на Смолян на БСП във връзка с това, че опонентът му в предходните избори бе кандидат на левицата за кмет на областния град.

Целият разговор гледайте във видеото.