16-годишно момиче изгуби живота си след гонка между две коли по пътя Самоков – Говедарци.

Фаталният инцидент се случва вечерта на 23 ноември в село Маджаре. Зад волана на единия автомобил е 20-годишен младеж от село Говедарци. В другия пътуват 16-годишно момиче с приятеля си, който шофира.

Двете коли са заснети от улична камера в село Мала църква да преминават със скорост около 170 км/ч. По неясни причини единият шофьор губи контрол над автомобила и се блъска в дърво.

Непълнолетното момиче издъхва на място, а 20-годишният ѝ приятел е настанен в столична болница с множество травми, наранявания и опасност за живота. Пожарникари са рязали ламарини, за да ги извадят. Вторият шофьор бяга от местопроизшествието, без да окаже първа помощ.

Според местните жители най-вероятната причина за гонката е спор между двамата шофьори.

"Въпросът е, че няма как да спрем и ограничим подобни гонки, защото не можем да поставим легнали полицаи, законът не позволява да бъдат поставени по тази пътна мрежа", заяви кметът на с. Мала църква Ивайло Петров.

Думите му бяха потвърдени и от кметския наместник на с. Маджаре Христина Деянова.

"Всекидневно се кара с несъобразена скорост. Моят предшественик подаде молба до АПИ заедно с подписка от жителите на селото. Общината също искаше нейното съдействие за поставяне на легнали полицаи, но до момента все още няма отговор", обясни Деянова.