„Започваме малко по-малко да осъзнаваме, че трябва да сме не просто добри, а да правим добро. Тази година е изпълнена с много такива примери независимо от всички турбуленции, които тресат държавата“.

Това каза в „Тази сутрин“ дългогодишният водещ на bTV Новините Юксел Кадриев.

„Може да сме граждани на света, но сме родени на Балканите, в България. Ние сме в центъра на събитията. Имаме плюсовете и минусите. Нашият манталитет е уникален и е такъв какъвто е“, добави той.

Тази година Юксел Кадриев получи специалната награда на bTV за цялостен принос към телевизията и развитието на bTV Новините.

„Това е голяма отговорност, още повече такова признание от колегите е равносилно на минимум "Оскар". Има едно нещо, което винаги си напомням заради отговорността, която един водещ носи със себе си и то е, че когато вляза в студиото и кажа: „Добър вечер, Вие сте с bTV Новините“. Аз имам предвид всеки един човек, който стои зад този продукт, който зрителят ще види, защото всички по веригата са важни“, обясни Кадриев.

Първите крачки на Юксел Кадриев в нюзрума на bTV

„Млад, наивен. Бяха едни много романтични времена, в които си мислехме, че всичко, което лети, може да се хване и да се изяде. И то беше така, за нас нямаше невъзможни неща, стига само да искаш го правиш“, каза той.

„Един от най-важните уроци, на който ме научи ефирът, е, че камерата е безпогрешна и тя хваща всеки фалш“, обясни водещият.

„В професионалния ми път на водещ още в самото начало най-важният човек е Люба Ризова. Тя е човекът, на когото дължа пребиваването си в bTV. Иван Гарелов, Уляна Пръмова са ми подавали ръка. Най-важният ми човек за професионалния ми старт е проф. Елисавета Сотирова от НАТФИЗ“, каза той.

Според него медийната среда се е променила много в годините.

„Ние имаме огромен поток от информация, от който трябва да отделим плявата. Трудно е да се отсеят истината и фактите“, обясни Кадриев.