Аз съм в постоянна връзка с президента, смятах че не си струва да се прави обръщение към парламента, защото той удари институционалното дъно.  Това заяви в предаването "Тази сутрин" по bTV евродепутатът от БСП Иво Христов. Той отбеляза обаче, че президентът е избрал да се спази институционалния подход. 

"Парламентът гони историческо дъно по доверие, ако въобще можем да говорим за доверие. Президентът беше убеден, че трябва да бъде спазен институционалният подход и го направи. Той заяви всичко онова, което хората мислят и което някой трябва да изговори. Разбира се, не бе разбран, както се и очакваше", коментира Иво Христов. 

"Това е общ закон – улицата пренаписва правилата, той изтъква една обществена закономерност", коментира Иво Христов думите на Румен Радев, че улицата ще помете статуквото. 

"Държавата отдавна няма функциониращ парламент. Имаме самодържец. Местните изори са по-горещи. В България изборният процес е толкова опорочен, че поставям под въпрос всички резултати оттук нататък”, категоричен беше Иво Христов. 

Шансовете на Мая Манолова да спечели изборите в София никак не са малки, каза още Иво Христов. По думите му в столицата има очакване за промяна. 

"В София има натрупано очакване за промяна. Софиянци искат градът да има добър стопанин и естет; да не се случват повече безобразия като плочките пред "Свети Седмочисленици", перките на акули по "Граф Игнатиев", сечта в Борисовата градина, за която по-малко се говори, но която наблюдавам всеки ден."

По думите му Мая Манолова трябва да знае, че за да получи доверието на хората, трябва да не концентрира своя изобличителен патос върху модела "ГЕРБ" или модела "Фандъкова". "Няма такъв модел. Има модел "Борисов" в България и тя трябва ясно да заяви какво е отношението ѝ към Борисов", смята Христов. 

"Ако в дните след евентуалното ѝ избиране тя каже, че ще работи за доброто на софиянци и София в съдружие с всички власти, това значи да се отметне от всичко онова, което е говорила преди. Не може да се реформира моделът в София съвместно с Бойко Борисов, той е автор на този модел, бивш кмет на София и патрон на целия модел "ГЕРБ" в страната."