В последния ден от 2018 г. ви показваме най-интересните истории, с които ви запознахме в „Тази сутрин” през отиващата си година.

Тази година ви разказахме за собственик на кравеферма в село Столетово, който е готов да плаща 3000 лева заплата на кравар. Атанас Биков дълго време не успяваше да намери работници.

„Работа си е на 8 часа работен ден, както си е абсолютно всеки един, който работи, каквато и да е работа”, разказа фермерът.

Въпреки инвестираните евросредства от над 2 млн. лв. фермата не функционираше на пълен капацитет. Почти година нямало кой да работи.

„Хората се плашат, като чуят за животни. Мислят си, че трябва да се работи с лопатата, с копача, както беше преди години. Но съвсем не е така. Всичко е механизирано. Въобще не знаят за какво става въпрос. Предния ден си получават парите и на другия ден си отиват без да те уведомяват, без да кажат”, оплака се Биков.

Той ни показа основните задължения с надеждата да привлече кандидати. За всеки кравар най-тежко е чистенето на обора. Работата във фермата обаче вече не е като едно време – има много механизирани елементи, включително и храненето на животните.

След като репортажът беше показан по bTV, Атанас успя да си намери работник.