На 1 юни 1980 г. започва редовната програма на CNN. Създадената от Тед Търнър телевизия се превръща в първата програма в света, която предлага концепцията с 24-часово предаване на новини. 

Един от ключовите моменти в историята на базираната в Атланта телевизия е директното предаване на войната в Персийския залив, когато за първи път се излъчват директно бойни действия в ефир.

Повратната точка в историята на телевизията я изстрелва сред „големите три“ на Американските мрежи. Нещо, което в голяма степен се дължи на безпрецедентния, исторически шанс. CNN се оказва единствената телевизионна програма, която осъществява преки предавания от вътрешността на Ирак по време на американските бомбардировки.

Програмата предава „на живо“ от хотел „Ал-Рашид“ в Багдад, където са позиционирани смелите репортери.

От своя дебют CNN разширява бурно своята мрежа, за да стане №1 на кабелните и сателитни телевизионни мрежи.

На тази дата през 1935 г. във Великобритания са въведени задължителните автомобилните номера и шофьорските изпити. Еволюцията на регистрационните табели преминава на няколко етапа, за да се стигне до съвременната версия, която включва комбинация от букви и цифри.

След държавното обозначение следва код на областта, в която е регистриран автомобилът. С цифри се обозначава възрастта или годината на производство и накрая случайната комбинация, която да ви отличи от останалите.

Интересно е, че всички издавани през годините регистрационни табели във Великобритания са валидни и досега.

Ню Йорк претендира, че първи е въвел задължителната регистрация на колите още през 1901 г. като цената им тогава била 1 долар.

Най-скъпият автомобилен знак в света принадлежи на бизнесмена Саид Абдул ал-Хури, който през 2008 г. плаща на аукцион 14 млн. долара за номер с единствена цифра.