Депутати почти се сбиха в пленарната зала и то в Деня на детето пред очите на деца, гости на народните представители.

Основни действащи лица в спречкването бяха депутатът от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Насилие, репресии и слабо законодателство – така Митев описа в „Тази сутрин“ събитията в парламента през вчерашния ден.

„Това е образът на „Възраждане“, който виждаме в Народното събрание. Неведнъж сме виждали Костадин Костадинов да заплашва репортери, които му задават неудобни въпроси. Неведнъж сме го виждали да говори неща от трибуната, които много хора смятат за неистина“, каза Митев.

Действието си да дръпне вратовръзката на Костадинов той обясни така: „Аз мисля, че всичко, което казах от трибуната, беше вярно. А това, което видяхме, е, че Костадин Костадинов явно се припознава в думите, които казах.“

„Той стана, дойде при мен и с обиди и заплахи. Виждате, когато един човек застане до теб, това за мен е насилие. Този човек се опита да заглуши думата ми, да ми отнеме правото да кажа това, което хората смятат за вярно“, допълни депутатът от „Продължаваме промяната“.

По думите му „Възраждане“ само симулират борба с ГЕРБ, а всъщност са станали част от ГЕРБ.

Относно наказанието за сблъсъците Митев каза, че "не очаква да бъде пожален" и ще приеме каквото и да е наказание, което му бъде наложено. То може да бъде от забележка до лишаване от заседание. 

„За мен най-голямото наказание е, че трябва да търпя да слушам неистини от трибуната или някой да заблуждава хората. Затова се противопоставих“, уточни депутатът от ПП.

Той призна, че случилото се вчера е било недопустимо и то пред очите на децата.