Баща алармира, че 4-годишната му дъщеря е била блъскана от учителка. Освен физически травми, детето има и психически и се страхува да влиза в градината, твърди Медиан Мосадов.

Снимка: btvnovinite.bg

Момиченцето посещава 112. градина „Детски мир“ в столичния район „Витоша“. На 19 октомври не е искала да влезе в градината, но родителите ѝ са я изпратили вътре.

По обяд дошли отново, за да видят как е и попитали дали могат да я приберат, директорката разрешила.

„Когато преоблякохме детето вкъщи, видяхме, че има следи на гърба от насилие. Тогава не издържах и реших да направя разследване какво се случва. Детето каза: „Учителката ме бутна на леглото и ме удари“, обясни бащата.

Родителите са завели детето на медицински преглед и той е показал, че има следи от удар с предмет. Затова Мосадов е подал жалба в 6. РУ на полицията в София.

„Проблемът трябва да се реши заради всички деца, не само заради моето“, коментира бащата.

Проверка на директорката на детската градина Нели Петкова показала обаче, че насилие от учител върху детето нямо.

Снимка: btvnovinite.bg

„В детската градина работи много добър и стойностен екип. Всички учители са добре подготвени и обичат децата“, подчерта Петкова.

Директорката е разбрала за нараняванията на детето от полицията, която е изискала записи от камерите в детското заведение. Петкова е поискала писмени сведения от всички служители, които са влизали в групата.

„Лошото е, че не са видели нищо. По думите на учителката тя е започнала да съблича детето, защото то е влязло вътре, плачейки и с якенцето си. Първо го е успокоила, застанали са до бюрото, помощник-възпитателката е била в другия край и се е занимавала с останалите деца. Събличайки детето, то се е опитало да се изплъзне от ръцете ѝ. Явно е искало да остане с якето. Учителката е била ударена, но най-вероятно и то се е ударило“, обясни Нели Петкова, която е разговаряла с персонала.

„Няма как толкова силно да се удари сама. Детето потвърждава, че е ударено с ръка. Искам компетентните органи да разследват случая“, настоява бащата на 4-годишноно момиченце.

Снимка: btvnovinite.bg

Текат проверки на 6. РУ на полицията и на Столичната община и се очакват резултатите от тях.