Започнати и изоставени пътни ремонти тормозят шофьори на десетки места в страната.

Това стана причина пътните строители да излязат на протест, защото твърдят, че не са получили парите си, дори за вече изработеното.

Един от тези участъци е пътят София – Самоков. Там започна ремонт, който в един момент беше спрян, каза директорът на фирмата изпълнител Димитър Панталеев.

По думите му фирмата не е получила никакви плащания от пет месеца от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Нямат пари за асфалтирането на участък, който трябва да бъде асфалтиран и ако не получат финансиране, няма да могат да го ремонтират.

„От миналата година не е разплатено зимното почистване. За тази година няма нито план за зимно почистване, нито закупени материали“, обяви Панталеев.

„Заради действията и бездействията на правителството голяма част от пътните отсечки в страната не са готови за експлоатация при зимни условия, включително не са готови и за нормална експлоатация в момента“, потвърди Стефан Чайков, председател на УС на Браншова камара „Пътища“.

От камарата са подготвили списък с 80 най-критични точки, които може да останат останат блокирани през зимата. Населени места ще останат откъснати, предупреди Чайков.

Продължават и протестите на пътните строители.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!