Хотелиери блокираха за кратко пътя Бургас - Варна. Недоволството им е заради неполучена от държавата помощ за настаняване на украински бежанци. В протеста се включиха и част от бежанците.

„Повече от два месеца и половина хотелиерите работят. Много от тях изпитват огромни затруднения, теглили са кредити, за да могат да си платят консумативните разходи. Това не е нормално в момент, когато правителството ни покани да помогнем в тази сложна ситуация с бежанската криза, а ние стоим и чакаме някой да заплати тези разходи, които сме направили“, посочи хотелиерът Радостин Дачев.

Средствата не са им изплатени за месеците май и юни. От Министерството на туризма отговориха, че плащането по първата част програмата ще започне до дни.

„За май месец наистина малко ще се забавим, защото първо имахме да уточним всички плащания. Ние бързаме. Наистина малко по-бавно става, но тази седмица трябва да бъдат платени всички средства за май месец, по първата програма, за да бъдат изчистени“, добави министърът на туризма в оставка Христо Проданов.