„Затвърди се убеждението ми, че тази комисия е направена, за да се заметат следите под килима, да се потули този случай и ако може да се забрави. Председателят на комисията видя пречка, когато поисках да разширим перископа и да вкараме Петьо Еврото, включително случая с Алексей Петров, който е архитекта на тази сглобка“.

Това каза депутатът от ПГ на ИТН Гроздан Караджов в „Тази сутрин“ по повод новата парламентарна комисия, която ще изяснява всички факти около убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

„Много ясно изслушахме вчера Антикорупционния фонд и хората казаха, че тази система на Нотариуса не е работела самостоятелно, а в сътрудничество с тази на Петьо Еврото. Няма как да изследваме върха на айсберга без да стигнем до дълбочина. Алексей Петров е със същия профил. И той има заведение, в което събира съдии, магистрати и там се решават важни въпроси и накрая той става моста, по който се случва сглобката. Сега тази комисия ще трябва да разследва със задна дата същото това задкулисие, което я е сътворило. Те се страхуват да направят широка комисия на паритетен принцип. Тази комисия е с 2/3 тяхно мнозинство. Това е комисия за потулване на случая“, допълни Караджов.

Той каза, че е изпратил СМС до председателя на комисията със списък с имена, които трябва да бъдат изслушани по случая „Нотариуса“.

„Двама бизнесмени вече потвърдиха, че след като са отишли при Асен Василев като финансов министър върху тях се е изсипала цялата държавна машина, включително НАП, ДАНС и прокуратура. Затова поискахме да бъдат изслушани всички главни прокурори от 2020 г., всички шефове на ДАНС, ГДБОП, КПКОНПИ, двамата гръцки бизнесмени, Веселин Денков и Ивайла Бакалова, Бойко Рашков и Калин Стоянов. При тях двамата (бел. ред. Рашков и Стоянов) е обратният случай, те са съдействали. Те правят и първото разследване и искаме да видим тези документи. Когато това разследване отива в прокуратурата, то изчезва“, каза още Гроздан Караджов.

По думите му административният ръководител на Районна прокуратура - София в оставка Невена Зартова и нейните заместници също попадат в списъка и трябва да бъдат изслушани по случая с Мартин Божанов - Нотариуса.