Оказва се, че в Козлодуй високите скорости и дрифтирането по улиците на града не са рядкост. Клип, качен в социалните мрежи, разбуни духовете. 

Непозволената маневра става на пешеходна пътека и поврежда общинско имущество. 

Снимка: btvnovinite.bg

Видеото е 7-секундно и е заснето на главната улица в града. Вижда се ясно как шофьор губи управление над автомобила, колата му поднася на пешеходната пътека и блъска една от предупредителните фигури за деца-пешеходци. 

Фигурата пък отскача и чупи витрината на магазина в съседство. 

„Водачът е 18-годишен, притежава от 8 месеца шофьорска книжка. Той твърди, че му е звъннал телефонът, тръгнал да го вади от джоба, в този момент минал през изкуствената пътна неравност и губи управление“, каза пътният полицай Евгени Шерметев. 

Снимка: btvnovinite.bg

В колата са били двама души. За наркотици не са тествани, защото пътните полицаи на място не са разполагали с уред за измерване на дрогата. 

„Щетите са в размер на 8000 лв., ще бъдат заплатени от шофьора. Той два дни след инцидента дойде на среща с кмета и се извини. Една седмица по-рано имахме подобен инцидент, пак на главния път, при който беше счупен стълб за улично осветление. Там щетите са около 1800 лв.“, обясни секретарят на община Козлодуй. 

Снимка: btvnovinite.bg

От местната власт призоваха водачите да шофират отговорно, защото след два дни децата започват училище и улиците в града ще бъдат по-натоварени.