На видео, изпратено на платформата ни "Аз, репортерът", се вижда как мъж шофира с почти 260 километра в час. След излъчването на кадрите по bTV полицията установи и санкционира нарушителя. 

По автомобила му са установени и конструктивни промени, които се оказват незаконни. Пред камерата на bTV провинилият се шофьор – 20-годишният Николай, не пожела да коментира.

Комисар Николай Крушарски, началник на отдел „Пътна полиция“, посочи, че реакцията на органите на реда е била мигновена за показаното в ефира нарушение.

„Младият водач на автомобила беше привикан в Пътна полиция, като под капака на автомобила бяха установени доста промени в конструкцията – допълнителни агрегати, допълнително монтиране на по-голяма отводна система на газовете на автомобила. Това се тълкува от закона като промяна на конструкцията на автомобила. Законодателят е предвидил глобата да бъде от 2000 до 7000 лева и спиране на колата от движение. Регистрацията ѝ се прекратява до отстраняване на тези промени и привеждането ѝ във вида, в който е излязла от производителя“, коментира комисар Крушарски.

Той посочи, че към момента наказването за клипове, в които се кара с превишена скорост, е малко по-трудно, тъй като тя трябва да бъде измерена с уред.

„При тези водачи, които шофират с превишена скорост, задължително има и друг проблем, за който ние ги санкционираме“, заяви още Николай Крушарски.

Той благодари на медиите и гражданите за това, че осветляват нарушителите.