В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ви срещаме с двама педагози, отличени с наградата „Учител на годината“.

Това са Марина Дамянова от Природо-математическата гимназия в Кюстендил и д-р Верка Бонева, учител по професионална подготовка в училище „Д-р Петър Берон“ в Перник.

В навечерието на празника Синдикатът на българските учители отличи преподаватели в десет категории, които получиха званието „Учител на годината“ за 2024 г.

Марина Дамянова е отличена с голямата награда „Учител на годината“ в категорията „Млад учител“. Учител е по математика в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ в Кюстендил. Тя е възпитаник на гимназията и от три години работи като учител в училището.

Снимка: btvnovinite.bg

С младежки устрем, с много любов, желание за работа и висок професионализъм успя да спечели доверието и признанието на ученици, родители и колеги.

Д-р Верка Бонева спечели приза „Учител на годината“ в категория „Професионално образование“. Тя е преподавател в „Д-р Петър Берон“ в Перник.

Снимка: btvnovinite.bg

Бонева с невероятен заряд и отдаденост вдъхновява учениците за успехи, твърдят нейните колеги. Със своите експертиза и професионализъм тя е сред колегите – двигател на сбъдването на визията на училището.

Какво е да си учител във века на технологиите – гледайте във видеото разговора с Марина Дамянова и д-р Верка Бонева!