„Българският парламент намери едно разумно решение за помощта за Украйна, което отговаря на очакванията на гражданите“, каза председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

„Ние бяхме свидетели на различни социологии, които излизаха и показваха, че българските граждани не искат да изпращат боеприпаси и въоръжение. Това, което се постигна в диалог е наистина България да не изпраща въоръжение и боеприпаси, а да откликне на нуждите на Украйна, заявени от нейния президент“, каза Свиленски.

Той допълни, че няма интрига в отношенията в управляващата коалиция. Свиленски каза, че не е имало извънредна среща на управлението по темата.

„Позицията на БСП, на „Демократична България“ и на „Продължаваме промяната“ са ясни и няма промяна на нито една от позициите на партиите“, каза Свиленски. Той поясни, че много рядко се взимат решения в зала с повече от 200 гласа.

Свиленски коментира, че след края на войната взаимоотношенията ни с Русия трябва да бъдат в защита на националните ни интереси. „Отношенията ни трябва да са в интерес на гражданите. Никоя държава не трябва да се навежда на друга, за да постига своите политически цели“, каза Свиленски.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!