От ден първи на кризата с коронавируса казваме, че мерките на правителството са хаотични, не са последователни, те не са ясни и за българските болници и за българските лекари, заяви в предаването "Тази сутрин" Георги Свиленски - зам.-председател на парламентарната група на БСП.  

Летните месеци всички очаквахме тази втора криза и тя се оказа много по-голяма, коментира още той.  

Имаме няколко предложения – безплатен тест за коронавирус за всички български граждани, трябват ни и лекари – трима депутати от БСП, които са лекари, се включиха да помагат, отбеляза Георги Свиленски. 

Той припомни, че от БСП през годините са предлагали в бюджетите повишаване на парите за квалификация и специализация на лекарите, за да може тези хора да не напускат държавата.  

Състоянието на Корнелия Нинова, която преболедува COVID-19, е стабилно, тя е изписана от болницата и си е вкъщи, съобщи още Свиленски. 

"Левицата не е разделена и разцепена, тези седем или осем колеги, които напуснаха парламентарната група, седнаха на последния ред в парламента и зачакаха предложения от управляващите, за да осигурят кворума на това изчерпано Народно събрание. От тогава те всеки ден дават живот на това правителство, то да съществува и да тормози българските граждани", заяви Георги Свиленски.  

По думите му участието в регистрацията и даването на кворум на народното събрание е политическо действие. "Ние там не сме фигуранти, които натискаме бутоните – изявяваме нашето политическо отношение. Не сме напуснали парламента, за да може да спрем безумията, които се правят. Направихме го миналата седмица с кодекса труда", посочи Свиленски.