„Не съм убеден, че с реконструкцията може да се появи нещо качествено, което да помогне на българското общество. Според мен „Има такъв народ“ допринесе доста за вота на недоверие на това правителство и да се стигне до тази ситуация. Не знам защо трябва да правим втори опит“. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ Георги Гвоздейков, който напусна Народното събрание като депутат от „Продължаваме промяната“.

„Ако продължаваме да правим компромиси, означава, че продължаваме по същия път, а на България ѝ трябва промяната. Ние сме обединени и мислим в една посока (в „Продължаваме промяната“ – бел. ред.). От предсрочни избори няма нищо страшно, завърши Гвоздейков.

Според него четворната коалиция не може да се състави отново.

„Аз не си тръгвам. Това е важно да се каже, защото ПП има много ангажименти към обществото и ние трябва да реализираме всичко, каквото сме обещали на хората“, допълни той.

Причината е, че ще ръководи проекта за въздушна медицинска помощ (HEMS). Гвоздейков сподели, че по време на разговор с премиера Кирил Петков два пъти е отказал да оглави проекта, но в последствие се съгласява.

Той определи като „пълна глупост“ твърдението, че се е явил на конкурс за директор на "Гражданска въздухоплавателна администрация", докато е бил народен представител:

„Конкурсът е обявен много преди изборите - още в края на октомври месец, докато аз бях служител“.

Бившият депутат допълни, че България е единствената държава в ЕС, която няма въздушна медицинска помощ. В момента е стартирана обществена поръчка за покупката на 6 медицински хеликоптера, като всеки един ще покрива по един от 6-те района, на които е разделена страната.

„Аз съм пряко ангажиран и го виждам като кауза с проекта за спешна медицинска помощ по въздух. Дал съм доста от времето си в парламента, за да се случи този проект. Нека първо да кажем, че този проект е идея на едно от служебните правителства“, посочи Гвоздейков.