„В момента изграждаме 100 километра канализация в цяла София. Улиците ще останат разкопани. Целта на опонентите ни е те да останат разкопани за изборите, но така ще останат и през зимата, ако не бъде одобрен бюджетът на Столичната община“.

Това каза в предаването „Тази сутрин“ председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

„Има готови сгради за 85 групи в детски градини. Учителите са назначени. Имаме пари да платим, но без бюджет те не могат да бъдат изплатени. ДБ и ГЕРБ гласуваха заедно националния бюджет. Настоявам колегите от „Демократична България“ да ни подкрепят. С всички общински съветници правя срещи. В бюджета инвестиционната програма е за над 650 милиона лева. Тя бе приета от всички партии. Подкрепят националния бюджет, но не подкрепят столичния. Подкрепиха веднъж инвестиционната програма, а сега не искат“, посочи той.

„Предвидено е увеличаване на средствата за градски транспорт и почистване. В капиталовата програма за 650 млн. лева има десетки предложения на „Демократична България“. 50 млн. лева са предвидени за изграждане на тротоарите. Борис Бонев единствен не подкрепи“, каза Георгиев.

Според него няма нарушение на процедурата при назначаване на директор на АГ „Шейново“.

„Румен Велев и Таня Андреева са кандидатствали да бъдат членове на Съвета на директорите на болницата. Велев е единственият кандидат за директор. Съгласете се, това не е конкурс с конкуренция. Освен буква в закона има и дух. Духът на закона предвижда възможност за конкуренция. Това са съображенията. Таня Андреева е избрана за срок до 6 месеца. Тя не е директор. Тя е временно изпълняваща тази длъжност“, коментира председателят на СОС.

Георги Георгиев не коментира коя ще е кандидатурата от ГЕРБ за кмет на София.

„Ще бъде обявено решението на Изпълнителната комисия в рамките на няколко дни. Готов съм за много неща, а за други не съм готов. Нека да си дадем време, за се случат нещата така, както трябва. Стъпките могат да бъдат различни. Аз натрупах много опит, от който виждате, че има нужда, за да осигурим здравия разум в местната власт“, посочи той.