Ясни са победителите от първия полуфинал на предаването „България търси талант”. Това са 9-годишната Адриана Хаджитенева, която смая журито със своята гъвкавост и сила на духа и Георги Георгиев – човекът с удивително бърз ум.

Адриана твърди, че пластиката и акробатиката са любимото й хоби. Сама се учи да се огъва, гледайки клипове

Снимка: btvnovinite.bg

Тя е пластична по рождение. Влиза в залата, когато е на 4 години, а любопитното е, че родителите ѝ са акробати, но никога не са я карали на сила да посещава тренировки. Вече има отличия от три състезания.

Въпреки таланта и желанието, пред Адриана се изправя пречка. Когато е 3-годишна ѝ поставят диагноза детски артрит и е подложена на тежко лечение. Лекарите дори й забраняват да спортува.

Родителите ѝ събират информация и разбират, че всъщност движението е много важно за възстановяването й.

Мечтае да спечели шоуто, влязло в рекордите на „Гинес”, не толкова заради наградата, а за да докаже, че има талант и е добра в това, което прави, въпреки заболяването.

А за бъдещето още се колебае – дали да стане актриса, спортистка или лекарка.

Георги Георгиев открива цифрите навсякъде.

Той е на 38 г., явил се е на 3 световни първенства и 2 олимпиади. Отделно подготвя и малките деца математици за международни изяви.

Снимка: btvnovinite.bg

Иска да запали хората по калкулирането. Ако спечели, иска да направи своя школа, за да поощрява потенциала на българите.

„Започнах да се занимавам със скоростна калкулация след 6-7 клас. Смятах по-бързо от останалите. Често излизах на дъската да решавам определени задачи. Постепенно разбирах, че това нещо ми се отдава доста”, споделя той.  

Георги отново спечели възхищението на сцената на „България търси талант” като „спаси” всички от бомба, коренувайки шестцифрени числа и  превръщайки ги в дни от грегориянския и юлиянския календар.

Ицо Хазарта го определи като един от най-важните участници в шоуто, защото може най-добре да сметне как да използва паричната награда.

Славена подчерта, че той трябва да бъде пример за обществото и го поздрави за нестандартния талант.

Вижте още във видеото!