Филип Ляпов си тръгва с 5000 лева от „Стани богат“, след като отвори въпрос и за 10 000 лева, но реши да не рискува.

„Участието ми в играта беше наистина въодушевляващо преживяване. Всеки, независимо от професионалната му пътека, би се насладил да участва. И математик, и историк, и инженер, всеки би изпитал вълнение“, казва мъжът, който е историк.

„Винаги остава усещането, че е можело и повече. Най-малкото това ни води към нови успехи. На мен твърде рано ми се наложи да си ползвам жокерите – за по-ниска сума. Може би можех да си спестя някой жокер и да имам повече увереност в собствените си възможности и съответно да го ползвам за въпроса за 10 000 лева. Интересното е, че жокерът ми в студиото всъщност знаеше отговора на последния ми въпрос. На мен обаче не ми достигна увереност на въпроса за българска граматика. Най-често срещаната грешка е да търсиш непрекъснато утвърждаване на собствените си мисли“, коментира Филип.

„От доста време гледам предаването. Със съпругата ми проверяваме отговорите, интересуваме се понякога от допълнителна информация около тях. Закупих си и книгата „Стани богат“, бях тренирал и с някои от своите жокери обаждания по телефона“, посочи участникът.

„Имам винаги нагласата, когато нещо събуди интереса ми, да получа повече информация“, казва още той.

През следващите няколко месеца на Филип му предстои да завърши доктурантура в Централно-европейския университет във Виена.

Той е фен на „Арсенал“, какво сподели за емоциите на мачовете на отбора, на които е присъствал, и още за личните му преживяване - гледайте във видеото.