"Доброто има нужда да бъде подпомагано и подхранвано", сподели Елена Петрова, която гостува в рубриката на Зейнеб Маджурова в "Тази сутрин".

Актрисата е част от социално отговорния проект на bTV Media Group „Добрият пример“

Тя заяви своето желание да работи като доброволец и на границата на Украйна, защото според нея колкото по-дълго продължава войната, толкова повече хората ще се изморяват, а залогът са хиляди човешки съдби.

"Ужасът на войната има лице и всички го виждаме. Няма как това да не предизвиква тревога и ярост у нас. Няма как да останем несъпричастни пред загубата на човешки животи. Нашият пример като човеци трябва да бъде, че  можем да помагаме тук и сега", разказа актрисата. 

Елена Петрова е посланик на добра воля на УНИЦЕФ. По нейна информация конвой от 6 камиона с помощи от българската организация вече е в Украйна. Натам пътуват и други хуманитарни помощи. 

"Това са материали от първа необходимост, лекарства, медицинско оборудване и други", заяви актрисата.

Тя разказа за създадените blue dot - безопасни пространства на границите на Украйна за оказване на помощ от различно естество на бежанците. 

Един от глобалните призиви на УНИЦЕФ е да не се бомбардират жизненоважни обекти като водопреносни системи, защото достъпът до чиста питейна вода също е един от дефицитите, вследствие на войната. 

Тя призова хората да помагат в този труден момент, като начините за това и организациите, които имат изградени механизми, могат да бъдат открити на сайта на "Добрия пример".