В самите откровения на руския президент Владимир Путин той каза, че не блъфира. На покер език, когато един играч каже, че не блъфира – означава, че блъфира.

Около тази теза се обединиха в предаването „Тази сутрин“ арабистът проф. Владимир Чуков и Георги Димов, бивш консул на България в Одрин.

Те обсъдиха и ролята на Турция около конфликта между Украйна и Русия.

„Турският президент Реджеп Ердоган има пилотираща роля около Украйна. Той е успешен посредник за зърнената сделка. До миналата седмица имаше 87 украински кораби, които напуснаха пристанищата и нито един руски. Ердоган преплита няколко теми, като водещата е спечелването на изборите и Русия го подкрепя. Тя не иска да има друг президент в Турция“. Това коментира проф. Владимир Чуков, арабист.

Ердоган трябва да спечели изборите следващата годна на всяка цена, добави той.

„Ердоган ще продължи да иска пари от ЕС за сирийските бежанци. Кюрдите са трънчето и камъчето в обувката на Ердоган, което спъва политическата му кариера. По отношение на кюрдите има противоречие между Ердоган и Запада. И САЩ, и ЕС признават, че около Турция съществуват две терористични организации – Кюрдската работническа партия, известна като ПКК, и джихадистките групировки. Според Анкара те са четири заедно религиозните противници на Ердоган и сирийските кюрди“, посочи Георги Димов, бивш консул на България в Одрин.