Сигнал от платформата ни "Аз, репортерът" за лошото състояние на пътя между Лом и село Комощица. Шофьорите като Светлана Борисова, която ни е изпратила видео, са принудени да заобикалят или да внимават за дупките. За пътя не се плаща винетка, но за да се стигне до Лом, е нужна такава. 

По думите на местните пътят е потресаващ. Дупките са толкова много, че спокойно всеки жител може да кръсти дупка на свое име. Наскоро се появи "дупката на Гошо" на името на кмета на Лом - Георги Гаврилов, от когото зависи този път да бъде оправен.

Около пътя може да се видят и части от катастрофирали автомобили, които не са премахнати. Хората разказват, че е невъзможно две коли да се разминат, защото едната със сигурност ще е одраскана. Няма и банкет.

Последното частично изкърпване на отсечката е правено преди седем години.

„Последният ремонт на този път е в долния участък преди две години. Поискахме от МРРБ като приоритет асфалтирането на този път и за наша голяма радост на 1 август 2022 г. това искане беше одобрено“, заяви Георги Гаврилов.

Той допълни, че два месеца по-късно обаче правителството на Гълъб Донев е отменило това постановление и се е спряло финансирането.

От МРРБ отговориха, че заради многото постъпили предложения от общините за финансиране на проекти са избрани за община Лом авариен ремонт на тръбопровод на помпена станция „Добри дол“.

Кметът на Лом се обърна към служебния регионален министър с молбата да се отпуснат средства за ремонт на пътя.

„Другият вариант - ще си спра асфалтирането на вътрешни улици в община Лом, за да отделя средства, ако те не бъдат отпуснати“, каза Георги Гаврилов.