Високи скорости, дрифт и автогонки посред бял ден притесняват жителите на врачанското село Рогозен. Според местните шофьорите, които са превърнали центъра на селото в писта, са двама младежи, единият от които, дори нямал шофьорска книжка. Какво ще предприемат властите и продължават ли дрифтовете?

Опасното шофиране се случва на централната улица в селото. Поредният случай е в близост до детската градина в Рогозен и едва се разминава без пострадали. 

„На 2 януари към 14:30 ч. две коли, една след друга, завъртяха на кръстовището и се докоснаха. Не се удариха силно, но се докоснаха. Децата избягаха. Не можах да видя кой е в червената кола, но в синята кола видях лицето Любомир. Сигнализирах на кмета на селото. Полицаите дойдоха чак на другия ден“, разказва Димитър Коларски, очевидец.

Следите от дрифтовете на главното шосе още личат. В селото има шест камери, но не работят. Преди време е имало и легнали полицаи, но те са били премахнати.

„Тези младежи са със системни прояви на опасно шофиране в селото. Обикновено това се случва по празниците. Камерите са на принципа „тук има, тук няма“, дали работят не мога да кажа, нямам достъп до тях. Много често аварират, не работят и не може да бъде изведен какъвто и да е сигнал за евентуално нарушение“, каза Пламен Кюковски, кмет на село Рогозен. 

По думите на кмета единият младеж има книжка, но за другия има съмнения.  

„Как може да бъде нормално да се шофира по този начин в населено място. Липсва контрол. Има потърпевши, но виновни няма“, казва друг жител на селото. 

Полицията е установила извършителите. Те ще бъдат санкционирани, като им бъдат връчени актове.