Опасни  дрифтове правят ученици на оживена улица в Бургас. По чудо няма пострадали.

Общински камери заснемат тримата 19-годишни младежи, докато карат безразсъдно по един от големите булеварди в града по обяд днес. Рисковото шофиране на зрелостниците предизвика спешната намеса на няколко полицейски екипа. Младежите са взели автомобилите на родителите си.

Снимка: btvnovinite.bg

Случката се разиграва на булевард „Демокрация“ в крайморският град, на мястото на пътното платно все още има следи от гумите от така наречените дрифтове, а от тази сутрин на кръстовището има превантивно полицейски автомобил.

За нарушението на тримата ученици - „използване на пътищата, отворени за обществено ползване за други цели освен за тези, за които са определени - именно превоз на хора и товари, се наказва с лишаване за правоуправление за срок от 1 година и с глоба от 3000 лв.“, казва комисар Неделчо Рачев, началник на „Охранителна полиция“ към ОДМВР-Бургас.

Снимка: btvnovinite.bg

„Случаят е интересен с това, че граждани са подали сигнал, а ние се отзовахме. Първо, установихме двама водачи, а след допълнителна проверка се установи третия водач. Водачите са съвсем млади като възраст и съвсем с малко стаж като водачи на моторни превозни средства“, каза Рачев.

Шефът на „Охранителна полиция“ към ОДМВР-Бургас  отбеляза, че действията на младежите „имат висока обществена опасност, тъй като в този момент по тротоарите, по пътя и на кръстовището са се движили пешеходци и майки с деца“.

Шофьорите нарушители вече са установени. Те са ученици от Професионалната имназията по транспорт.

Снимка: btvnovinite.bg

„Тази тяхна реакция вчера просто за нас е един сигнал да засилим превантивната дейност, да предприемем мерки на училищно ниво, за да засилим контактите с институциите и неправителствени организации“, казва директорът на гимназията Ирина Пенкова, която е успяла да установи контакт с едно от момчетата и търси връзка с техните родители.

Вижте още във видеото.