Главният прокурор Иван Гешев трябва да се оттегли от длъжността, за да не се създава съмнение в обективността на разследването на инцидента (опита за атентат срещу него). Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ доц. Наталия Киселова, експерт по конституционно право.

По думите ѝ от изявлението на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов се разбира, че Гешев е въздействал върху разследването, в което се явява потърпевш, което е недопустимо.

Сарафов обяви вчера, че израелски експерт е допуснат по настояване на главния прокурор: „Аз не го познавам, нямам информация за неговото име, служебна позиция и експертиза, но изпълнявайки преки указания, с колегите ми дежурни следователи го допуснахме на местопроизшествието, където той се запозна на място с обстоятелствата около взрива, макар и да не беше допуснат до иззетите веществени доказателства, а направи само визуален оглед, след което си тръгна с г-н Тодоров”.

Според Киселова грешка на Гешев и прокуратурата е, че още в първите часове след инцидента не са дали ясна информация какво точно се е случила и има ли пострадали и материални щети.

„Наричам го „инцидент“, а не покушение, опит за убийство и терористичен акт, защото нека да видим обвинението по което е образувано наказателното производство“, уточни Киселова.

Гледайте целия разговор във видеото!