Мюзикълът „Семейство Адамс" ще бъде представен на българска сцена в Музикалния театър „Стефан Македонски“. Преговорите с фирмата носител на правата се водят близо две години и предстои финално подписване на договора.

„Това е фирма, с която досега не сме имали контакти и опознавателният период беше малко по-дълъг. Обикновено изненадваме нашите зрители, когато всичко е финализирано и напълно приключено, но в момента публиката е зажадняла да научи нов информация, че ние продължаваме, аз повдигам леко завесата на едно следващо заглавие. Дай Боже, всичко да се нормализира и да го реализираме“, заяви директорът на театъра Марияна Асенова в „Тази сутрин“.

Снимка: btvnovinite.bg

Ако всичко върви нормално, зрителите ще могат да видят постановката през пролетта.

В момента Музикалният театър „Стефан Македонски“ е една от малкото сцени на мюзикъла и оперетата в Европа, които не са затворени и продължават да работят.

„Летните спектакли за нас не бяха много застъпени, но за сметка на това открихме сезона  и публиката се върна зажадняла на един концерт „Вихрено и страстно“, който се напълни на 50%. Пуснахме трета дата. Публиката има голямо желание да се върне и ние страшно се радваме“, заяви Асенова.

Не е възможно да се правят повече спектакли с 50% заетост, защото мислим за здравето на трупата и публиката, заяви директорът на театъра, и отбеляза, че в тази трудна обстановка се опитват от дефекта да направят ефект и посочи, че маските на артистите се изработват в съответствие с техните костюми.

Вижте повече във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!