Директор на драматичен театър "Рачо Стоянов"-Габрово Петко Койчев заяви, че е уволнил актьора Даниел Михайлов заради неявяване на работа и защото има право да го направи при изпитателен срок, в какъвто се намира артистът.

"Няма никакви политически причини, единствената причина е неявяването на актьора на репетиция на 4 септември, той е на изпитателен срок и аз имам право да го уволня, освен това получих писмена докладна от режисьора, че не иска да работи с този артист заради несериозното му отношение. Иначе Михайлов ми се обади в 9 и 13 в петък, че не може да дойде на сутрешни репетиции, защото няма пари и ще дойде на следобедните, което не се случи“, каза още Койчев.

Михайлов обясни, че не е имал пари да дойде на репетиция и смята, че активната му гражданска позиция е била причината за отстраняването му. Той допълни, че за докладната от режисьора научава в ефира на bTV, а по забележките на режисьора е работил в свободното си време.

Снимка: bTV

Това е първият ми професионален театър, аз не се оправдавам, че не съм дошъл на работа, но мисля, че на всекиго му се е налагало поне веднъж да отсъства от работа, добави Михайлов.

Директорът на театъра се съгласи, че това е така, но поясни, че има начини това да се направи, като добави, че ако Михайлов е бил звъннал вечерта на 3 септември, е можело театърът да му съдейства със средства за придвижване, които той да върне после.

Снимка: bTV

Трупата и режисьорът също изразиха позиция, че актьорът е длъжен да се отнася сериозно към репетициите и да е час преди тях на място.

Михайлов пък обясни, че за извънредна репетиция в събота, за която също е обвинен в неяваване от директора на театъра, не е разбрал, защото не е получил имейл.

Вижте още във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!