Актьор от Пловдив се оплака, че е бил уволнен от Държавния драматичен театър в Габрово. Причината според него - изявите му по време на протестите в страната.

24-годишният Даниел Михайлов винаги е в челните редици на големите протести в Пловдив, които се провеждат всеки четвъртък. Вчера отишъл на репетиция в театъра, в който работи от няколко месеца, но бил неприятно изненадан.

Снимка: btvnovinite.bg

„Отидох, облякох си работното облекло. Директорът помоли да останем насаме, другите актьори напуснаха стаята и ми каза, че съм уволнен. Попитах „Защо?“ - каза, че е заради несериозното ми отношение към театъра, като, може би, визираше два дни преди това, когато не отидох на работа“, обясни той.

До този момент актьорът твърди, че е ходил на всички репетиции. Пропуснал само една, тъй като нямал пари за билет до Габрово.

Снимка: btvnovinite.bg

„В разговора изтъкна, че се опитвам да стана известен по друг начин, с гражданската ми позиция, с интервютата по медии, с показното ми несъгласие с властта в България“, допълни актьорът.

Според директора на габровския театър актьорът е в изпитателен срок, а решението му е по дисциплинарни причини.

Снимка: btvnovinite.bg

„Дойде в неделя в 11:00 ч. за репетиция, при което аз му казах, че ще го освободя от договора, тъй като той не се е явил на работа“, коментира Петко Койчев.

„В габровския театър има други служителите които активно изразяват своята гражданска позиция по същия начин може да ги попитате дали срещу тях има политически репресии“, обясни още Койчев.

Снимка: btvnovinite.bg

„Свободното му тълкуване на това какво значи работен процес в театъра не съвпада с реалния работен процес в театъра“, уточни пък режисьорът в театъра Петринел Гочев.

Младият мъж е решен да търси отново работа като актьор, но този път в частен театър.