Първият звънец удари и в началното училище „Софроний Врачански“ във Враца. Тази година там има около 100-на първокласници.

Гергана и Пламен Петкови са родители на 7-годишната Магдалена, която е сред децата, които за пръв път ще влязат в детската стая. Сред задължителните тетрадки и учебници, родители са купили на децата и маски.

„Притесненията са може би повече за родителите. Децата са много адаптивни и ще се справят. Маските, ако се носят правилно, носят повече ползи. Смятам, че трябва да се носят. Ние говорим вкъщи за начина, по който трябва да се носи маската, за да бъде тя ефективна“, разказа Гергана Петкова.

„Прочетох, че учителите сме на първа линия и си мисля, че сме на първа линия за любовта на децата. Да отворим сърцата си и тази сила да бъде водещата сила занапред, за да можем да успеем и годината да бъде здрава и успешна“, каза от своя страна директорът на училището – Антоанета Сиракова.

За да не се смесват потоците от ученици в междучасията, първи и втори клас започват часовете в едно време, а трети и четвърти – в друго.

Също така в училището ще има по две големи междучасия, за да прекарват децата повече време навън.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!