„Николай Денков в петък твърди, че е изпратил плана (териториалните планове – б.р.). Оказа се, че ако го е пратил, е било в събота. Никой не знае какво пише в това, което е изпратил. След като ги е изпратил, той ги кани на среща в неделя. За какво - да ги окъпе с хладка вода?“, попита в „Тази сутрин“ президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

„Аз самият не виждам печеливш ход, но понеже си имаме работа с политици, а те винаги обичат в ръкава си да държат понякога „асо“. Вчера говорих с министър-председателя по телефона и той ми каза, че има интересни предложения. Аз им казах, а те казаха, когато има интересни предложения, да дойде и да ни ги предложи“, каза синдикатът.

Той бе категоричен, че между протеста на зърнопроизводителите и този на енергетиците и миньорите няма нищо общо.

Според Манолов протестиращите не са проявили никакъв интерес към 36-те заплати обезщетения.

„Имаше един график за намаляване на мощностите, който би бил пагубен за тях. Искам да видя какво е „асото“ в ръкава. Искам първо да разбера какво да изпратили в Брюксел. Може да са изпратили нещо, което да е различно от приказките“, добави той.

По думите му присъства и политически елемент в протестите.

"Много е шарено, там има хора от 60 общини. Протестиращите казват така: „Ние дойдохме 10 000 души в София. Казахме ви какво искаме, вие нищо от това не направихте, излъгахте ни. За какво да си говорим с вас?", добави Димитър Манолов.