Продуцентът на bTV в предаването „Тази сутрин“ Димитър Иванов получи отличие на 11-ите годишни награди за телевизионна журналистика "Свети Влас". Той  беше награден за материала „Разрухата на най-голямата белодробна болница у нас отблизо“ - тази в село Радунци. Репортажът повдигна и много въпроси.

От 2016 г. здравното заведение след фалит е изоставено и се руши. 

„За съжаление, след нашия материал нищо не се е променило. Мястото продължава да бъде изоставено, никой не се грижи за него. Героите на репортажа ми казаха, че след репортажа набезите върху сградата са се увеличили, което е много показателно“, каза Димитър Иванов.

„Тогава, разбира се, се опитахме да се свържем със здравното министерство и да потърсим отговор дали е възможно нещо да се случи в тази болница. Оказа се, че там ликвидаторите на дружеството са се сменяли няколко пъти. Последният търг за това място е приключил през февруари. Цената за този огромен комплекс е под половин милион – 400 000, и отново няма компания, която да купи това място и да плати дълговете му“, разказа журналистът.

Разрухата се отразява и на самото селце, което реално е функционирало благодарение на болницата. Сега на това красиво място живеят само няколко души.

"В сравнение с други лечебни заведения задълженията на болницата не са и много, не са и малко. Надявам се да заработи отново, защото виждам как всички, които са свързани с нея, искат нещо да се случи. Надявам се това да завладее здравните власти в София, защото без тяхната намеса това място ще остане е в това състояние, в което го виждаме на кадрите в репортажа“, каза продуцентът на "Тази сутрин".

"Освен наградата за репортажа „Разрухата на най-голямата белодробна болница у нас отблизо“ bTV беше телевизията с най-много номинирани журналисти. Всеки се опита да разкаже обществено важни истории“, каза Иванов.