Денонощни полицейски патрули кръжат в селата около град Септември, за да бъде опазена тазгодишната реколтата от грозде. От три дни местни полицаи и жандармеристи от Пловдив бдят и през нощта над лозовите масиви край Виноградец, Славовица, Карабунар, Бошуля и Ветрен.

Малко след 22:00 часа екип от жандармеристи и полицаи обхождат лозовите масиви с високопроходим автомобил. С фенерчета са проверени внимателно редовете между насажденията

"Намираме се в землището на град Ветрен, в лозовите масиви. Оглеждаме за каруци и външни лица, които по това време не трябва да бъдат тука", каза старшият полицай от зонално жандармерийско поделение Пловдив Христо Пеевски. 

Тази година реколтата е богата и изглежда непокътната.

"Тези набези, този род престъпления драстично намаляха. Тази година нямаме дори регистрирани такива тип и род престъпления", поясни ст. инспектор Борислав Биволарски от РУ-Септември. 

Гроздоберът ще стартира след два дни.

"По-добре да ни пази жандармерията. Така е по-добре. И няма кражби вече", добави Еленко Иванов, жител на Ветрен. 

"Самите селски стопани, които са собственици на тези масиви, а и на другите селскостопански масиви, са много спокойни", каза говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. 

"Основната наша функция е да има превенция", заяви Тихомир Ушев от РУ-Септември. 

Полицаи проверяват и пунктовете за изкупуване на продукцията.