„Част от службите, включително и ДАНС, се използват за правене на компромати. Това е проблем за националната сигурност“, каза в "Тази сутрин" Николай Денков, който е кандидат за депутат на ПП-ДБ, водач на листата в Бургас и Шумен.

Той каза, че записите се използват не само за да се очерни някой в кампанията, но и за да се обсъждат те, а не това, което трябва да се подобри у нас.

Според него има проблем в службите.

„Ако в ДАНС ръководството е назначено от един или двама души и се чувстват под протекция, е нормално да работят за тях. Трябва да има ясна процедура по избор на кадрите вътре, да се знае как се класират, че не са на нечия издръжка и под влияние“, добави Николай Денков.

Той коментира билборда, на който е той, Бойко Борисов и Делян Пеевски и решението на ЦИК, че трябва да му се състави акт.

„Аз не съм го поръчвал този плакат, вероятно е някой от партията, но по тази логика не бива да съм глобяван само аз, а и останалите от билборда. След тези избори по никакъв начин няма да бъдем в коалиция с Пеевски и Борисов. За 9 месеца разбрахме, че тяхната визия и маниер на управление е коренно различна от нашата мечта за България. Средно положение няма“, коментира Денков.

ЦИК ще състави акт на Николай Денков, а той каза, че ще го обжалва.

Законът за защита на конкуренцията забранява сравнителната реклама - в която се използва директно образ, лого и пр. на конкурент.

„Аз не съм поръчвал тези плакати, те са в София и Пловдив, а аз не съм кандидат за депутат от тук. Борисов казва, че той е единственият готов за премиер, и това казва ясно, че иска да управлява с Пеевски и трябва да са доволни, че някой им прави реклама“, коментира Денков.