Водените от Найден Зеленогорски членове на Движение „България на гражданите”, които напуснаха партията заради подкрепата ѝ за Мая Манолова ще имат възможност да влязат в листите на „Демократична България” за местния вот. Това обяви в студиото на „Тази сутрин” председателят на ДСБ и съпредседател на ДБ ген. Атанас Атанасов.

„Ние познаваме голяма част от структурите и хората от ДБГ и взехме решение да предложим на тези десни последователни хора в ДБГ, макар че процедурите при нас са почти на финала за определяне на кандидати за кметове и общински съветници, да предложим на определени места като София техни хора да влязат в нашите листи – включително да им предложим 2 места за районни кметове”, обясни той.

На какво се дължи тази отвореност на дясното обединение? „В този момент, в който сме пред избори, тези хора, от тази партия, които са очаквали да участват на изборите като десни кандидати, остават на улицата”, отговори ген. Атанасов.

Минути по-рано в същото студио самият Зеленогорски обяви, че ще прави нов десен проект, който да обединява дясното чрез регионални политики. Той декларира, че заедно със съмишлениците си ще подкрепят кандидата на „Демократична България” в София арх. Борислав Игнатов.