Година и половина след трагичния инцидент в Сандански, при който 6-годишно дете беше блъснато на пътя от възрастен шофьор, започна делото срещу извършителя. 74-годишният Стойко Янев е обвинен за смъртта на детето.

Близките на Марти настояват за справедлива присъда.

Снимка: btvnovinite.bg

25 юли 2018 г. Автомобилът профучава по стръмната улица, блъска две коли и след тях - играещото пред дома си дете. Марти остава завинаги на 6. Това е хронологията на трагичните събития.

Година и 5 месеца по-късно Стойко Янев влезе в съда. 

„Баща ми съжалява, безкрайно много”, споделя дъщерята на шофьора - Елза Янева.

Снимка: btvnovinite.bg

„Нелепа случайност, ВиК поне да бяха сложили знак, нямаше да вляза там аз, щях да си мина по улица "Пирин" на следващата пресечка и сега нямаше да сме тука. Нито ограждение, нито знак, съжалявам много, много съжалявам”, обяснява подсъдимият шофьор Стойко Янев.

Адвокатът му поиска да няма камери в залата. И не дойде на делото.

Снимка: btvnovinite.bg

„Колкото повече проточват, толкова повече време минава, искат да забравим за смъртта и случая на нашето дете. Ние никога няма да забравим нашето дете, ние никога няма да забравим 25 юли, случката, която почерни живота ни на цялото ни семейство”, казва Мирослава Тюфекчиева.

Близките на Марти настояват за справедлива присъда.

„След като съжалява, нека да отиде на санданските гробища и да каже на детето ми, че съжалява за това, че го е отнел от родителите му, че ние оттук нататък няма да имаме празници, че нашето дете няма да бъде повече с нас”, казва Мирослава Тюфекчиева.

Делото беше отложено за 12 февруари догодина.