Как семейство успя да оцелее във водния ад в съседна Гърция? В предаването „Тази сутрин“ Кремена Колева и Аристос Константину разказват за преживяното и за техния спасител.

„Бяхме в Атина. Тръгнахме оттам за България. Пътувахме по магистралата през Солун. Валеше през цялото време, но нищо не показваше, че ще се случи нещо толкова страшно. Пред нас имаше три коли с наши приятели, които тръгнаха час преди нас. Ние постоянно говорихме с тях, за да разберем какво се случва по магистралата“, разказа Аристос Константину.

В един момент полицията ги отбива. Час по-късно целият район там е бил залят с огромни количества вода. Според Аристос Константину отбиването им по друг път било голяма грешка от страна на униформените.

Снимка: bTV

„Най-вероятно полицаите не са разбрали кой път е трябвало да затворят, защото реално магистралата си беше проходима“, допълва Кремена Колева. Единственият проблем се появил около Волос, където за кратко е имало залят с вода участък от аутобана.

Докато семейството пътува, вали ситен дъжд, но не и проливен. Полицията ги насочва през цялото време. И изведнъж придошла вълна, която буквално заляла автомобила.

Снимка: bTV

„Спира колата. Двигателят изгасва. Зад нас има няколко камиона“, продължава разказа си Аристос Константину. Кремена Колева се обръща назад, за да види детето им. Момиченцето плачело тихичко, а водата достигнала до средата на вратите на автомобила. Звъннали на полицията, но в този момент на помощ се притекъл шофьор на тир.

„Андон ни измъкна през прозорците, защото не можехме да отворим вратите. Много отзивчив човек“, разказва Кремена Колева.

„Беше голям кошмар. Хората бяха във водата, а прииждаха още вълни. За минути нивото на водата се покачи, затова реших да ги извадя от колата и да ги прибера на сухо при мен в камиона“, разказва и Андон Тенев, който спасява семейството от водния ад.