Скандалът с подслушването е „ченгеджийска операция“ и „измама“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в „Тази сутрин“.

„Имат инструментите, имат властта да извадят всичко наяве. До днес нямаме нито едно парченце доказателство. Някакъв човек им бил казал, но кой е този човек?“, допълни Митов.

По неговите думи „машините са такива, че не могат да се прикрият следите на подслушването“, а освен това трябва да има разрешение за използването на СРС в регистъра на съда.

„Това е игра на институциите, те в момента се опитват да фабрикуват нещо, защото нямат доказателства", каза Митов.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ние също искаме да знаем дали е имало подслушване и да се разграничим от хората, които са го извършили“, но не се дават доказателства, заяви Митов.

Заместник-председателят на ГЕРБ коментира и рокадите в службите, както и дългите отпуски, които техните ръководители си бяха взели, преди служебното правителство да поеме управлението.

Според него службите не са били обезглавени заради дългите отпуски на техните ръководители, защото „тези хора имат заместници“. Самият той не можа да обясни дългите отпуски на техните шефове.

„Президентът Радев искаше да обезглави една от службите и то точно тази, която се занимаваше с руския шпионаж. Президентът и до ден-днешен не го е осъдил“, каза Митов.

Вижте целия разговор във видеото.