Атака срещу службите се крие зад твърденията за незаконно подслушване на политици преди изборите на 4 април, а служебното правителство действа като предизборен щаб на президента. Това заяви Даниел Митов на извънреден брифинг на ГЕРБ.

Според него „Радев и Рашков не могат да простят на службите за разбитата руска шпионска мрежа“. По неговите думи нашите служби са били изслушани в НАТО и са получили "много висока оценка". 

Митов сравни случващото се с аферата "Костинброд" и призова да бъдат разсекретени всички документи и доказателства за такова подслушване, както и издадените от съда разрешения за използване на СРС, за да "стане ясна накрая истината".

„След снощното интервю на служебния премиер Стефан Янев разбрахме, че той е научил от медиите, че има подслушвани политици. Атаката срещу службите очевидно е продиктувана от нещо друго, а не от това, че има мистериозни подслушвания. Искаме да знаем истината, премиерът трябва да я изясни. Хората нарушили закона трябва да понесат своята отговорност“, категоричен е Митов.

Той попита и "какво общо има председателят на ДАР с подслушването и защо искат да го уволнят". 

„Откъде идват тези твърдения за подслушване? Господин Атанас Атанасов за пореден път излиза с подобни твърдения. Аз тези неща съм ги гледал. Мине се не мине известно време, идват избори, господин Атанасов казва, че някой е подслушван. Той е като старите циркови тюлени, които знаят няколко номера – да балансират топка на носа или да я бутат през обръч и само това правят“, каза Митов.

Според него чрез тези твърдения служебният вътрешен министър така си чисти медийния имидж.

Заместник-председателят на ГЕРБ разкритикува и кадровите промени в НАП и митниците, чийто шефове бяха сменени.

"Доколкото разбирам, шефът на митниците е от времето на Орешарски, господин Орешарски съветва новия кабинет. Преди време казах, че емблемата на този кабинет е шанс за "Орешарски 2", заяви Митов.

Според Тома Биков "ставаме свидетели на едно активно мероприятия, организирано от двама милиционери от 90-те години". С тези свои думи политикът от ГЕРБ визира Атанас Атанасов от „Демократична България“ и служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

От ГЕРБ заявиха, че би могло някой политик да е "попаднал в разговор с оперативно интересни лица", които се разследват за престъпления и попитаха дали е възможно "някой да е звънял в Дубай или Белград".